ijsselstein.allesduurzaam.nl

Repair Café; Geef uw kapotte spullen een nieuwe kans

Reparatie van spullen in het Repair Café

repair_caf_logo.jpgIn het Repair Café draait het allemaal om repareren. In het Café zijn gereedschap en materialen aanwezig om allerlei reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, serviesgoed, gebruiksvoorwerpen, fietsen, et cetera. Ook is er deskundige hulp aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Café gaan ze zelf aan de slag, eventueel met hulp.

Waarom een Repair Café?

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Repareren zit bij veel mensen niet meer in het systeem. Het Repair Café wil daar verandering in brengen. Door kapotte spullen zelf te repareren, wordt de afvalberg verkleind. Ook worden geld en kostbare grondstoffen bespaard. Én de CO2-uitstoot beperkt. Want door oude spullen langer te gebruiken, is er minder energie nodig voor het maken van nieuwe producten. Het Repair Café wil vooral laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel eenvoudig.

Stichting Repair Café

Het Repair Café  is een initiatief van Martine Postma. Zij organiseert activiteiten om duurzaamheid op lokaal niveau te bevorderen. Daarnaast schrijft ze artikelen en columns over dit onderwerp en beheert ze een webwinkel met cradle-to-cradleproducten. Het Repair Café heeft sinds maart 2010 een stichting. De stichting stelt zich ten doel om het repareren van spullen, in plaats van weggooien en nieuwe kopen, als logische handeling te verankeren in de duurzame samenleving. Ook wil de stichting reparatiekennis behouden en verspeiden. Daarnaast wil ze de sociale cohesie in de lokale samenleving bevorderen door buurtgenoten met heel verschillende achtergronden met elkaar in contact te brengen in het kader van een inspirerend en laagdrempelig evenement.

Reparatiebijeenkomsten van Repair Café

Het Repair Café is op dit moment alleen actief in Amsterdam. Maar de Stichting Repair Café werkt er hard aan om het evenement ook in andere plaatsen van de grond te krijgen. Weten wanneer en waar de reparatiebijeenkomsten plaatsvinden? Kijk op www.repaircafe.nl.